Kaart omgeving

Tips

1. Speeltuin en visvijver

Een speelparadijs voor kinderen en volwassenen. Klimtoestellen, kabelbaan, doolhof, trimbaan, een visvijver, schapen en geitjes. Ook leuk voor een kleine wandeling.

2. Zwembad

Een openlucht zwembad op 400 meter van uw vakantiehuis.

3. Midgetgolf en speeltuin

Midgetgolf voor de hele familie met kleine speeltoestellen voor de kinderen.

4. Wandelroute

Vanuit uw vakantiehuis kunt u meteen aan een uitgestippelde wandelroute beginnen. U komt langs mooie plekjes. Volg de blauwe pijlen.

5. VVV

Een VVV-kantoor waar u terecht kunt voor leuke uitstapjes.

6. Weekmarkt

Elke donderdag een kleine markt waar producten uit de streek aangeboden worden.

7. Restaurant Vincetera

Een gezellig cafe van een Nederlandse eigenaar. U kunt daar terecht voor gezelligheid, een hapje en een drankje. Vanuit het cafe heeft u een aangenaam uitzicht. Er is gratis wifi aanwezig voor u als gast.

8. Pizzeria

Pizzeria met een ruime keuze voor een betaalbare prijs. Serveren aanbevolen.

9. Boulangerie

Een heerlijke bakkerij waar het brood in een houtoven op eikenhout ambachtelijk wordt gebakken.


De omgeving

De geschiedenis van Bourgondië

Galliërs en Romeinen hebben elkaar bestreden om de vruchtbare grond. Maar uiteindelijk veroverden binnenvallende Germanen (de Bourgondiërs) de streek die nu Bourgondië heet. In de middeleeuwen waren de hertogen van Bourgondië en de Franse koningen elkaars concurrenten als het ging om kunst, macht en rijkdom. Onze eigen Lage Landen hebben zelfs nog deel uitgemaakt van het Hertogdom Bourgondië. Ontdek de geschiedenis van Bourgondië tijdens uw vakantie!

Bezienswaardigheden in Bourgondië

Verken Bourgondië vanuit uw vakantiehuis! Bourgondië is de culturele schatkamer van Frankrijk; hier duurt uw vakantie altijd te kort. Bezoek Cluny, ooit de belangrijkste abdij van het Christendom. Eeuwenoude kastelen als Cormatin met zijn tuinen, en Rully en St. Emiland. Romaanse kerkjes als Brancion. Het kuuroord St. Honoré-les-Bains en het middeleeuwse Avallon. Het historische stadje Vézelay, hoog op een heuvel met zijn kerkjes. Het Romeinse Autun, en Beaune en Mâcon met hun musea. En vergeet vooral de uitstekende restaurants niet in Bourgondië; Boeuf Bourguignon met een donkerrode Bourgogne.

De natuur in Bourgondië

Heuvels, dichte bossen en weiden met witte Charolais-koeien domineren het landschap in Bourgondië. Beroemd is het beschermde Parc Régional du Morvan. De ruige bossen hebben in WO II aan menig verzetsstrijder beschutting geboden. Lieflijker zijn de wijngaarden (Beaujolais, Chablis!) en velden met zonnebloemen. U kunt in Bourgondië heerlijk wandelen en mountainbiken in uw vakantie, soms zo vanaf uw vakantiehuis, de bossen in. Of breng en dag door aan het water van de vele meertjes en rivieren, zwemmen en picknicken.


Meren

De Morvan heeft een vijftal 'serieuze' meren. Van noord naar zuid zijn dat het Lac du Crescent, Lac Saint Agnan, Lac des Settons, Lac de Chaumecon en Lac de Pannecière.

Lac du Crescent

Het 'Lac du Crescent' is een kunstmatig aangelegd stuwmeer, dat op slechts twee kilometer van Marigny l'église ligt.

Lac des Settons

Het meer wordt omringd door pijnboom- en lariksbossen, het meer (360ha bij een hoogte van 600 m) dat door een stenen dijk wordt tegengehouden, is uniek in Frankrijk; een omgeving met een rijkdom aan bossen, rivieren en typische dorpen. Er zijn wandelpaden en wegen langs het meer dat voor roeien en watersporten is uitgerust tevens kan men hier ook vissen. De schoonheid en de vele activiteiten maken dit meer zeer populair in de zomer. Op het Meer van Settons is het mogelijk om te surfen, zeilen en waterskiën. Link voor meer informatie (Frans).

Lac de Panneciére

Het grootste meer van Morvan (520 Ha), dat zich over meer dan 7,5 km uitspreidt in een mooie omgeving met beboste heuvels. Voor vissers en wandelaars is het een paradijs en het water is wilder dan het Settons meer. Lac de Panneciere is minder toeristisch en daardoor zeer populair bij vissers. Zeelt, karper, snoekbaars en forel zijn voorkomende soorten. Om te vissen is een visvergunning verplicht. Op Lac de Panneciere kan ook prima gekanood worden. Link voor meer informatie (Frans).

lac panneciere

Lac de Chaumeçon

Na Bourg de Brassy biedt de route D235 een buitengewoon uitzicht op het meer van 135ha. De dam, met een hoogte van 36 m, houdt 12 miljoen m3 zoet water tegen. Het is het uitgangspunt voor riviersporten zoals het rafting, kanoën, en roeien. Er zijn drie wandelpaden om de natuurlijke schoonheid van de oevers van het meer te ontdekken.

Lac Saint Agnan

Dit meer van 140ha is een van de meest recente reservoirs van de Morvan. Het levert water aan 28 communes en is vooral populair bij sportvissers. Activiteiten: kanoën, waterfietsen en elektrische boten. Wandelen kan hier goed met de hele familie, er is een route van 9km. De route start in St. Agnan Church. Een route kaart is te halen bij het VVV te Saint-Brisson.

Espace St-Brisson, Etang du Taureau wandelpad, "herbularium" tuin met regionale planten en natuurontdekkingen Drijvende boomstammen, vogels, kleine dieren en bloemen. Ontdek de omgeving en de flora en fauna.


Kastelen

Château de Sully

71360 Sully
Website: www.chateaudesully.com

Het kasteel van Sully

Château de La Rochepot

La Rochepot
Website: www.larochepot.com

Château de Salorges

58120 Corancy
Website: www.chateau-france.nl

Château de Vareilles

71540 Sommant
Website: www.chateaudevareilles.com

Château de Bazoches

58190 Bazoches du Morvan
Website: www.chateau-bazoches.com

Chateau de Bazoches

Enthousiast geworden? Kijk voor prijzen en beschikbaarheid