Kanoën & raften

Kanoën kan op Lac des Settons, maar voor meer actie:
Raften, Quad, Hot-dog, VTT en meer, kijk op www.okheanos.com.

Wildwater Kanoën en rafting: De Morvan is tevens geschikt voor wildwater kanoen en rafting. Rivieren waarop dit kan zijn La Cure en Le Chaloux. Voor meer informatie kunt u eens kijken op www.an-rafting.com

Kajakken(voor gevorderden klasse III) in de rivier Le Chalaux (wildwater), gevoed door het stuwmeer, wanneer de sluizen van Lac de Chaumeçon open staan, en er hoog water staat. Je kunt er ook raften. Bij laag water is deze waterweg een kabbelend riviertje waar je bijna doorheen kunt lopen.

Het raften wordt door verschillende organisaties aangeboden met gids. Als je van actie houdt is deze zeker een aanrader! In 2005 zijn hier de Europese kampioenschappen wildwater-kajakken gehouden. Of kanoën op de Arroux.

www.loisirsenmorvan.com deze organisatie heeft zowat alle activiteiten.


Fietsen en Mountainbiken

Door de aanleg van het belangrijkste Franse regionale fietsroutenetwerk beschikt Bourgondië binnen afzienbare tijd over een complete rondtoer van meer dan 800 kilometer, die de Tour de Bourgogne à vélo heet en vier departementen beslaat. In elk departement vind je onderweg interessante bezienswaardigheden, sfeervolle dorpjes, gezellige steden en veel natuurschoon. Maar het project gaat verder dan alleen de aanleg van comfortabele en bewegwijzerde paden. Het is de bedoeling om de fietstoerist in de toekomst een compleet dienstenpakket te kunnen aanbieden, inclusief accommodatie, bagagevervoer, halteplaatsen en fietsverhuur.

Het netwerk omvat zowel gedeeltes (autovrije) voie verte, als jaagpaden, secundaire wegen, paden door de wijngaarden en voormalige spoorlijnen. De Tour de Bourgogne à vélo is opgebouwd uit vijf aparte fietsroutes, die op elkaar aansluiten en waarvan je de beschrijving vindt op de volgende bladzijden.

De Tour de Bourgogne maakt deel uit van de 'Europa-fietsroute', die vanuit Nantes via Nevers de regio inkomt en via Chalon-sur-Saône doorgaat richting Zwitserland. Ieder jaar groeit het netwerk een stukje verder dankzij financiële steun van de Franse staat, de regio Bourgondië en de departementen Côte-d'Or, Nièvre, Saône-et-Loire en Yonne. Voor de mountainbiker en de is de Morvan, werkelijk een walhalla. Deze gaan altijd wel door gehuchtjes, (soms) over weilanden, bossen, langs, over en soms door riviertjes, etc. De routes zijn(waar vandaan dan ook) al vrij snel op te pikken of zet gewoon je eigen route uit met een gedetailleerde kaart.

Folders (PDF's) over:
Fietsen in Bourgondië (in Nederlands)
Verhuur van fietsen, moutainbikes en skates (in Nederlands)
Gidsen en begeleiders voor fietstochten
Op de fiets langs het Canal de Bourgogne
Offices de tourisme (VVV kantoren)
referentie website: www.fietsen-in-bourgondie.com


Wandeltochten

De Narvau kloven
Deze kloven, sinds April 1999 deel van de Morvan, zijn heel mooie. Als u de wandelroute neemt zult u de dichte flora opmerken en zult u als het ware betoverd worden door deze tocht welke voor allen toegankelijk is, waar een prachtig waterval over hout en rotsen stroomt en bekijk de charmante houten bruggen, rotsen en klippen.
www.wandelpaden.com/Rubriek7o.html


Zwemmen

Er is een openbaar zwembad in Saint Honore les Bains kilk hier voor meer informatie.

Zwemmen onder toezicht kan in juli en augustus van 1 tot 7 uur in La Presquile en La Cabane Verte strand aan het Lac des Settons.


Paardrijen

Paardrijden kan onderandere in Nanton, kijk op www.cel-corlay.com voor meer informatie.

Parapenten

In Uchon (buiten de Morvan) is de mogelijkheid tot parapenten.


Enthousiast geworden? Kijk voor prijzen en beschikbaarheid